Balears 01/09/2015

Armengol demanarà a Rajoy que elevi el sostre de dèficit

Veu "impossible" complir-lo i el titlla de "barbaritat"

Ara Balears / Efe
1 min
FRANCINA ARMENGOL : “El compromís amb el ciutadà està per sobre del senyor Montoro”

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, dirà demà al president del govern central, Mariano Rajoy, que considera "una barbaritat" que imposi la redacció de pressupostos autonòmics per a 2016 amb un dèficit del 0,3%, que resulta "impossible" de complir.

Armengol demanarà al president que elevi el sostre de dèficit de l'any proper, que Balears no podrà complir perquè ja aquest any acabarà l'exercici pressupostari amb un desfasament de l'1,5% del PIB, 400 milions per sobre del 0,7% que marca la llei. "Haurem de pressupostar del 0,3% per evitar que s'anul·lin els comptes de la Comunitat de 2016, encara que amb la seguretat que no es complirà la previsió, ja que el Govern no està disposat a mantenir les retallades en serveis públics que va imposar el PP", ha incidit la capdavantera socialista balear.

En la seva reunió de demà amb Rajoy a la Moncloa, Armengol reclamarà un tracte financer per a les Illes que garanteixi als ciutadans de Balears "les mateixes possibilitats" que tenen altres espanyols.

stats