Armengol dóna 'la màxima confiança' a Pedro Sánchez amb vista a les negociacions estatals

La presidenta del Govern balear s'ha reunit amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a Madrid per tornar-li a estendre la mà i mostrar-li "la màxima confiança i llibertat" del PSIB

La presidenta del Govern i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, s'ha reunit aquest dijous amb el candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, per analitzar la situació política estatal. La dirigent socialista ha traslladat, una vegada més, a Sánchez la " màxima confiança i llibertat per enfocar una situació complexa i difícil".

Armengol no ha dubtat a criticar la " irresponsabilitat" del president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, a l'hora de rebutjar formar govern. Amb relació al paper del rei i les converses que està mantenint amb les diverses formacions, la presidenta balear ha assegurat que "en el moment que doni al PSOE opció de formar govern, ens deixarem la pell perquè això sigui possible", alhora que ha afegit el desig de constituir "un govern progressista, reformista i que encari d'una vegada els problemes que té Espanya".

En aquesta direcció, Armengol ha lamentat que després de quatre anys " hem anat a pitjor, amb més desigualtats i unes polítiques antisocials que han retallat molts de drets". De fet, la presidenta ha volgut deixar clar que no creu que un govern de dretes pugui arreglar aquesta situació.

Armegol ha estès la mà a Pedro Sánchez i ha criticat, de manera ferma, la proposta de Rajoy de canviar el suport a la Moncloa per acords puntuals a comunitats autònomes i ajuntaments. "És un mercadeig a canvi de la cadira de la Moncloa que posa de relleu la idea que té Rajoy d'Espanya", ha destacat la presidenta balear, qui ha afegit: "És una falta de respecte absoluta al que ha votat la ciutadania".

Pluralitat amb el Pacte

Pel que fa a la situació de les Balears, Armengol ha recordat que "tenim un pacte d'esquerres sòlid, que respecta la pluralitat del que han votat els ciutadans i que està donant els seus fruits de retorn de drets a la ciutadania". La dirigent ha insistit també que durant la formació dels acords pel canvi el partit no va parlar mai de repartiments de governs i cadires i que, per això, creu que " és un error el que va fer Pablo Iglesias la setmana passada", referint-se al reclam del líder de Podem a la  vicepresidència espanyola i la meitat dels ministeris a canvi d'un pacte amb els socialistes.

 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF