Balears 25/10/2017

Armengol a Company: "Vostè està obsessionat amb Catalunya, jo ho estic amb les Balears"

El PP critica "l'equidistància" del Govern i demana a la presidenta que no s'"alineï amb els radicals"

Carmen Buades
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

PalmaLa situació política a Catalunya havia d'arribar, per força, al debat de política general del Parlament i ha estat el president del PP, Biel Company, el primer a tenir l'oportunitat de treure-la. Company ha acusat la presidenta d'haver assumit una posició d'"equidistància" quan "alguns s'han botat la llei" i li ha demanat que "no s'alineï amb els radicals" per dirigir el Govern.

Company ha insistit molt a l'hora de demanar a Armengol si es troba "dins del marc constitucional" i si respecta la Constitució, a més d'assegurar que, en cas de ser president l'any 2019, no permetrà que es faci "un referèndum il·legal a les Balears l'any 2030".

"Vostè està obsessionat amb Catalunya, jo ho estic amb les Balears", ha respost la presidenta. Armengol ha assegurat que "clar" que està "a favor de la Constitució", però ha considerat que "s'ha de canviar des de la política" i ha criticat la judicialització del conflicte.

El debat sobre l'aplicació de l'article 155 arribarà divendres al Senat i aquest dimecres el senador del PP i expresident José Ramón Bauzá ha assistit també al Parlament, on ha recordat quin serà el sentit del seu vot. L'altre senador balear, Francesc Antich, del PSIB, és qui té el paper més complicat, ja que el PSOE i els socialistes balears tenen posicionaments contraris sobre el tema.

stats