Balears 25/07/2017

Aptur reclama un 'pacte d'Estat' pel lloguer turístic que exclogui Podem

La patronal descarta la formació dels cercles per “irresponsable” i “prescindible”

Jaume Vinyas
2 min
El president d'Aptur, Joan Miralles, en roda de premsa, aquest dimarts.

PalmaLa patronal del lloguer turístic Aptur ha presentat aquest dimarts la seva proposta per solucionar la "situació d'inseguretat" que, segons han explicat, s'ha apoderat de molts propietaris associats respecte de la regulació del lloguer turístic, aprovada dimarts de la setmana passada, i que encara no s'ha publicat al BOIB.

El president d'Aptur, Joan Miralles, ha proposat, en aquest sentit, un "pacte d'Estat" del qual formarien part la mateixa patronal, el PSIB, MÉS, PP, El Pi i Ciutadans. Miralles ha assenyalat que n'exclouen Podem "perquè creim que el seu posicionament ha estat d'irresponsabilitat" i perquè "funcionen per impulsos". "Creim que la seva figura és prescindible", ha afegit, tot i que no ha descartat que s'hi puguin sumar més endavant, "si tenen ganes de governar i aportar mesures positives". "Ara mateix, pensam que faran més nosa que servei a la resta de formacions polítiques", ha conclòs.

Pel que fa a la inclusió de PP i Ciutadans a la llista, malgrat que també varen votar en contra de modificar l'article 49 de la llei Delgado, origen del conflicte d'interpretacions jurídiques, s'ha limitat a assenyalar que són "formacions que s'han manifestat obertament a regular els plurifamiliars". Miralles, amb tot, els ha responsabilitat d'haver "prioritzat els interessos del partit per sobre dels interessos dels ciutadans" i els ha reclamat "altura de mires". Amb tot, no ha estalviat crítiques al Govern, a qui ha considerat responsable directe del resultat de la votació.

"Escèptic" amb el possible decret llei

Miralles s'ha mostrat "escèptic" davant la possibilitat que un decret llei resolgui els dubtes generats respecte del lloguer de plurifamiliars, encara que ha afegit que els sembla "bé" com a "mesura provisional". "No volem marcs legals que s'agafin amb pinces. Si en dos anys i mig no han estat capaços de dur una llei tancada al Parlament...", ha assenyalat.

El president d'Aptur ha assegurat que els darrers dies estan rebent una "allau" de peticions d'informació de propietaris sobre com han quedat les coses i que està "preocupadíssim" per la "inseguretat jurídica" en la qual es troben molts dels seus afiliats.

stats