Publicitat
Publicitat

MOBILITAT

Una nova aplicació permet pagar l’ORA des del telèfon mòbil a Palma

El nou sistema començà a funcionar ahir i permetrà “evitar moltes multes”, segons el regidor de Mobilitat

Ja no caldrà patir perquè no es tenen monedes a la cartera per comprar el tiquet de l’ORA a Palma. L’Ajuntament ha posat en marxa un nou sistema informàtic per facilitar l’abonament dels tiquets d’estacionament mitjançant el telèfon mòbil. La nova aplicació, que ja està en funcionament des d’ahir mateix, permet als ciutadans pagar l’ORA sense necessitat de treure un tiquet als expenedors.

Per fer ús d’aquesta aplicació, els usuaris han de descarregar-la al web www.orapalma.es, seleccionar ‘pagament per mòbil’, emplenar les dades personals i el número de targeta de dèbit o crèdit. L’aplicació, per defecte, cobra un euro als usuaris, però “tan sols és per comprovar que la targeta no és falsa i l’euro és immediatament retornat”, informà ahir el gerent de l’ORA, Mateu Jaume. S’hi poden introduir fins a un màxim de tres matrícules diferents per usuari i, realitzades aquestes passes, l’aplicació per a l’ smartphone es descarrega mitjançant el botó ‘Descarregar Telpark’. Una vegada descarregada l’aplicació i emplenades les dades, cada vegada que es vulgui fer efectiu l’abonament del tiquet d’estacionament, s’ha de triar l’opció ‘pagar’.

L’aplicació també avisarà del temps màxim que queda per renovar el tiquet, en cas de no haver excedit el màxim permès de dues hores a la majoria de zones, o també si ha de desplaçar el vehicle en aquest cas. Així, registrarà el saldo total consumit en els tiquets d’ORA.

A més, minuts abans que expiri la validesa del tiquet, el nou sistema informa l’usuari que el temps és a punt de finalitzar. Així, es pot tornar a carregar el tiquet mitjançant el mòbil, si no s’ha esgotat el temps màxim permès.

Així mateix, l’aplicació registra tots els pagaments que es realitzen, la qual cosa permetrà als usuaris conèixer quants doblers han gastat per estacionament d’ORA i, a les empreses, regular o controlar aquesta despesa.

Aquest nou sistema no implicarà cap canvi pel que fa als controladors de l’ORA, que mitjançant el seu ordinador de butxaca podran veure les matrícules registrades i el temps de què disposa el vehicle per estar aparcat.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma, Gabriel Vallejo, donà a conèixer ahir la nova aplicació que, assegurà, és “una passa més dins la política de fer de Palma una ciutat intel·ligent”. Vallejo apuntà també els múltiples avantatges d’aquest sistema enfront dels tiquets de paper. D’aquesta manera, afirmà, “s’evitaran nombroses multes per oblits o retards a l’hora de renovar el tiquet”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF