Balears 15/07/2016

Apareix a l'Aeroport de Menorca la medalla robada a la Verge del Toro

Després de sis dies la medalla va ser trobada en els jardins de l'aeròdrom menorquí i en les pròximes hores tornarà a Mercadal

Iván Martin
1 min
La capella de la Verge del Toro.

El ToroLa Policia Local de Sant Lluís custodia la medalla que va desaparèixer el passat dissabte del Santuari del Toro. La medalla, que cobria la part frontal de la Verge del Toro, ha aparegut en els jardins annexos a les sortides de l'Aeroport de Menorca.

Segons les primeres especulacions, tot apunta a un turista com a possible autor d'aquest robatori que, a causa de la pressió mediàtica, hauria decidit no endur-se aquest record de l'illa. Assabentat per la notícia, el capellà de Mercadal, Joan Tutzó, s'ha mostrat "molt content per poder comptar de nou amb la medalla en el nostre Santuari".

Cal recordar que aquesta mateixa setmana s'havia disposat d'una rèplica perquè la Verge continués amb un dels seus símbols més destacats. A més a més, Tutzó remarca que "la medalla no tenia valor econòmic però, sentimentalment, és un bé preuat pels feligresos".

Desapareix la medalla que cobreix la Mare de Déu del Toro

Es dóna la circumstància que el municipi de Mercadal celebra aquest cap de setmana les seves festes patronals, les festes de Sant Martí. Precisament, Joan Tutzó encarna la figura de Caixer Capellà i esdevé un dels protagonistes clau d'uns dies de màxima intensitat.

La notícia del robatori de la medalla de la Verge va aixecar una onada d'indignació en el conjunt de Menorca. Les mostres de suport i sobretot la condemna generalitzada d'uns fets insòlits haurien portat a l'autor dels fets a deixar en els jardins de l'Aeroport la medalla de la Verge.

stats