Un home de 39 anys admet 3 anys de presó per tocaments a la filla de la seva parella

L'acusació particular en nom de la mare de la víctima i la defensa han arribat a un acord de conformitat que ha evitat un judici complet

Un home de 39 anys ha estat avui condemnat per l'Audiència de Palma a 3 anys de presó per abús sexual continuat per tocaments a la filla de la seva exparella quan la nina tenia 12 anys. Ha admès  els fets i s'ha conformat amb la pena sol·licitada per l'acusació.

La Fiscalia, l'acusació particular en nom de la mare de la víctima i la defensa han arribat a un acord de conformitat que ha evitat que es fes un judici complet aquest matí davant la secció primera de l'Audiència de Palma, que ha dictat sentència ferma arran que l'acusat ha admès els fets davant el tribunal i ha manifestat que estava d'acord amb les penes que demanaven per a ell.

Els fets van passar durant la primera meitat de l'any 2016. L'acusat, en múltiples ocasions, aprofitant les absències de la seva parella sentimental, quan es quedava a càrrec de la filla d'aquesta i animat pel propòsit de saciar el seu impuls, va fer tocaments sexuals a la  menor, segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia.

Si bé al principi la Fiscalia demanava 8 anys i mig de presó per agressió sexual continuada, en virtut de l'acord de conformitat assolit avui, finalment ha formulat acusació per un delicte d'abús sexual continuat.  Per fixar les penes sol·licitades, ha tingut en compte la circumstància atenuant molt qualificada de reparació del dany, atès que l'acusat ha indemnitzat la víctima amb 2.500 euros.

L'home ha estat condemnat a 3 anys de presó i 5 anys de llibertat vigilada un cop hagi sortit del centre penitenciari, consistent en l'assistència a programes d'educació sexual.  A més, el tribunal li ha prohibit comunicar-se amb la menor o amb la seva mare i aproximar-se a menys de 500 metres d'elles durant 10 anys.

A més, haurà d'indemnitzar la menor amb 6.000 euros, dels quals s'ha de deduir la quantitat que ja ha abonat.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF