Els animalistes volen "fets i no paraules" de Cort per al benestar de les galeres

Denuncien que s'incompleixen les promeses electorals de MÉS per Palma

L'organització Anima Naturalis s'ha manifestat aquest dijous davant l'Ajuntament de Palma per donar el sus a la campanya Stop Galeres, destinada sobretot a turistes i per demanar a Cort que compleixi les promeses de campanya electoral. "Era una promesa estrella de MÉS per Palma substituir-les per vehicles elèctrics", ha advertit el portaveu, Guillermo Amengual.

Des de Cort s'ha tornat a assegurar que es treballa en la modificació de l'ordenança actual. "Hi incorporarem una sèrie de preceptes relacionats amb el benestar animal, com pugui ser moderar-ne l'activitat els mesos de més calor o implantar mesures els dies que hi hagi onades de calor", ha dit el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer. I també es preveu treballar en altres assumptes més relacionats amb el compliment de l'ordenança, ja que els animalistes defensen incompliments reiterats.

De fet, tot i que Amengual ha reiterat una nova ordenança, també ha reclamat que, de moment, es compleixi la vigent. "Són paraules i paraules. Demanam fets i no paraules", ha expressat el portaveu animalista. Ha denunciat que hi ha galeres que porten més passatgers dels que toca, que fan més hores diàries i que no es paguen les sancions, entre molts altres incompliments.

A més, ha denunciat la mort de dos cavalls durant l'any passat. "Va ser un estiu horrible, amb 40 graus al Sol i sense menjar ni aigua", lamenta Amengual.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF