BENESTAR ANIMAL

Els animalistes inicien els tràmits per tombar el correbou de Fornalutx

Mallorca Sense Sang i ASSAIB registren una denúncia a l'Ajuntament i anuncien que recorreran a la via judicial

/ PERE BOTA

L'entitat Mallorca Sense Sang, que agrupa AnimaNaturalis i CAS Internacional, i l' Associació Animalista de les Illes Balears (ASSAIB) han registrat una denúncia a l' Ajuntament de Fornalutx per demanar la il·legalització administrativa del correbou basant-se en una sentència de Castella i Lleó.

Les entitats han informat en un comunicat que han presentat la denúncia per il·legalitzar administrativament aquesta celebració taurina recolzant-se en la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó que dóna la raó a l'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (ANPBA), que va interposar un contenciós administratiu contra el "toro ensogado" del municipi d' Astudillo.

Les organitzacions de les Balears han assenyalat que també iniciaran el tràmit judicial, per al qual ja disposen de finançament, al·legant els mateixos arguments en què han basat les anteriors denúncies al Govern, el 2014 i el 2015.

Les entitats animalistes han acusat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca d'"incompetència" en el procés per il·legalitzar el correbou de Fornalutx i també per sancionar l'Ajuntament de Muro, que consideren que va incomplir la llei en gastar 10.000 euros en entrades per a una correguda de toros l'estiu passat, quelcom prohibit per la llei.

ASSAIB ha denunciat el correbou de Fornalutx com a il·legal, al·legant que l'Ajuntament no ha aportat cap justificació administrativa de l'esdeveniment, amb documents originals i còpies compulsades que en demostrin l'antiguitat i la celebració ininterrompuda durant almenys 100 anys.

El portaveu de Mallorca Sense Sang, Guillermo Amengual, ha assegurat sobre aquest tema: "Estam farts de la incompetència de les administracions de Mallorca per no fer complir les lleis". Ha assenyalat que "sembla que el sector taurí sigui intocable i pugui delinquir sense cap conseqüència", davant la qual cosa l'entitat que representa s'ha unit a d'altres per recórrer a la via judicial i "demanar responsabilitats amb dimissions a qui correspongui".

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF