Balears 30/06/2017

Amics de la Terra denuncia "l'absència total de control" dels vaixells ancorats a la badia de Talamanca

L'associació ha demanat que s'investigui la col·locació de morts d'amarratge damunt la posidònia

Ara Balears
1 min
L'organització va visitar la badia de Talamanca a meitat de juny per comprovar la col·locació de les boies sense autorització

EivissaL'associació Amics de la Terra ha denunciat aquest divendres en un comunicat la "total absència de control" sobre els vaixells ancorats i amarrats a la badia de Talamanca. L'aparició de morts d'amarratge sense autorització han portat a l'organització a enviar una carta a la Capitania Marítima d'Eivissa per demanar que investiguin i sancionin als responsables de la col·locació d'aquestes peces de formigó damunt la posidònia.

Segons ha informat el veïnat de la zona a Amics de la Terra, una empresa que lloga vaixells durant l'estiu ha posat 20 morts de formigó entre l'octubre de l'any passat i aquest abril amb cadenes i boies.

A banda de fondejar sobre posidònia, els vaixells ancorats també han provocat la ruptura de l'emissari de la depuradora en diverses ocasions. "Sabem que el Govern està ultimant el decret de prohibició d'ancorar damunt posidònia, però no entenem que la manca de control permeti que empreses privades instal·lin morts per fer base d'operacions del seu negoci, sense que ningú actuï", han explicat des d'Amics de la Terra.

Des de l'associació creuen que és necessari que s'investigui l'aparició dels blocs de formigó i que es demanin responsabilitats "per aquests atemptats contra el nostre patrimoni natural, obligant-les a restaurar la legalitat".

stats