Balears 18/10/2013

El 63% dels alumnes deixen buides les aules de Menorca

La majoria dels pares de l'illa responen a la crida feta per les APIMA per protestar contra la imposició del decret del TIL

M. J. Ferri
2 min

MaóLa crida feta per les associacions de pares i mares d'alumnes per buidar les aules i mostrar així un rebuig frontal "contra la manera autoritària de fer política del Govern" i, més concretament, contra la imposició del TIL ha tingut un seguiment majoritari en les escoles i instituts públics de l'illa, amb uns percentatges que han oscil·lat entre el 55% a Primària i el 77% a Secundària, situant-se la mitjana en el 63%, segons FAPMA. En alguns centres, com l'IES Josep Miquel Guàrdia d'Alaior i el CEIP Tramuntana de Maó, s'ha arribat a superar el 90% d'absentisme. Aquest divendres, un mes i dos dies després de la convocatòria de la vaga indefinida, tampoc no hi ha hagut normalitat als centres educatius de Menorca.

"Una resposta tan important de les famílies és molt positiva, més tenint present que la capacitat de mobilització de les APIMA, com a entitats de base i sense gaires recursos, és limitada", raonava avui matí el president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Menorca, Josep Castells, qui irònicament ha agraït a la Conselleria d'Educació la gran difusió donada a la convocatòria amb l'enviament ahir d'una carta amb què pretenia, paradoxalment, minimitzar-ne l'impacte.

Alguns pares, de fet, han reconegut que aquest escrit signat per Bartomeu Isern, director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, ha estat el detonant que els ha empès a secundar la iniciativa. A molts d'ells els ha disgustat el to emprat, que han arribat a qualificar d'imperatiu; l'assumpció com a pròpia de la preocupació pel futur dels menors, fet que han interpretat com "una mostra més de cinisme"; i la incitació a la delació, una pràctica que consideren "pròpia de règims totalitaris".

D'altra banda, la denúncia anunciada ahir pel Círculo Balear contra la FAPMA "per promoure l'absentisme escolar" no treu la son als seus membres. "No mereix cap mena de crèdit ni atenció, no té fonament", s'ha limitat a dir Josep Castells. Abans, però, ha deixat clar que totes les accions que organitzen les APIMA tenen com a objectiu final "garantir el dret a l'educació dels nostres fills". Una empresa a la qual es dediquen de manera perseverant amb la convicció que "tard o d'hora" el Govern rectificarà.

stats