EDUCACIÓ

Els alumnes de Son Gotleu tenyeixen d'esperança la plaça

Amb la col·laboració dels usuaris del Centre Ocupacional Isla, han dissenyat i remodelat un espai per crear-hi una zona de joc, integració i multiculturalitat

Els alumnes de sisè de Primària del CEIP Es Pont de Son Gotleu s'han encarregat de dissenyar i remodelar la plaça del centre de salut per crear-hi un espai de joc, integració i multiculturalitat. Amb la col·laboració dels usuaris del Centre Ocupacional Isla i a través d'un projecte que s'ha allargat dos anys, s'ha passat d'una situació de deteriorament d'un espai públic comunitari del barri a la plaça de l'Esperança. De fet, aquest és el nom que els joves han seleccionat per batiar-la.

L'Ajuntament de Palma hi ha col·laborat invertint-hi 23.550 euros. Amb aquests doblers, s'hi han pogut plantar arbres, encimentar la zona de pedres, s'han pintat jocs en terra i s'hi han instal·lat diversos bancs de colors. De fet, aquest darrer element és el més simbòlic: representa la multiculturalitat de la barriada i està concebut per ser un espai de comunicació i diàleg amb la resta de veïns del barri.

Els infants han estat els encarregats de realitzar, en tot moment, el projecte. Han seleccionat els jocs, com havien de ser les cadires, han pintat i posaran nom als arbres plantats. La cap d'estudis del CEIP Es Pont, Cati Sbert, assegura que representa una gran il·lusió per als infants, la inauguració d'aquest espai.

Amb el projecte es pretén facilitar la integració i les relacions afectives entre els diferents col·lectius i reforçar la convivència als espais públics dinamitzant-ne la vida comunitària.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF