Balears 16/01/2018

Alternativa demana que la Policia custodiï el pi perquè no hi posin un gall viu

Alternativa per Pollença demana a l'Ajuntament de Pollença que la Policia Local custodiï el pi per evitar que ningú pugui ficar un gall viu a la senalla que posen dalt de la ramera

Ara Balears
1 min
TRES VEGADES AL CIM Gómez, de 21 anys, ja havia arribat a la cuculla els Sant Antoni de 2011 i 2013.

PollençaEl batle de Pollença, Miquel Àngel March, s'ha compromès públicament a fer complir la legislació de protecció animal eliminant el gall viu, el símbol de Pollença, que fins ara es donava com a trofeu al jove que coronava el pi. La polèmica està servida entre qui defensa mantenir aquesta tradició i qui opta per salvar l'animal del maltractament probable.

Alternativa ha registrat un escrit a l'Ajuntament en què insta el batle a complir la llei i el compromís que va adquirir en el ple de febrer del 2017 de no col·locar el gall viu al cim del pi de Sant Antoni.

Alternativa demana l'ajuda dels cossos de seguretat pertinents per evitar que la llei sigui vulnerada per algun particular i algú posi un gall al cim del pi. En cas que això no es pugui evitar, també reclama al batle que l'Ajuntament de Pollença denunciï els particulars que vulnerin la llei.

stats