L'Ajuntament posa en valor l'increment continuat d'ocupació en temporada baixa

Es compleixen 4 anys i 6 mesos de la davallada de l'atur i 3 anys i 5 mesos de creixement de llocs de feina

4 anys i 6 mesos de davallada continuada de l'atur a Palma. 3 anys i 5 mesos de creixement interanual d'ocupació. Són les xifres que PalmaActiva recull de febrer i març d'enguany, i que demostren una valoració positiva en creació de llocs de feina en uns mesos "molt complicats" de temporada baixa, segons ha definit la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover.

El març es varen registrar 19.862 contractes laborals, 5.559 més que el febrer (un 40%). En valors interanuals, el creixement de l'ocupació és del 50,6%. Les principals activitats econòmiques que han beneficiat aquest augment han estat l'hoteleria (24% del total dels contractes), el comerç (14%) i la construcció (11%). Ara bé, tot i l'augment dels llocs de feina, el nombre de contractes temporals encara és molt alt. Són el 85% del total i sumen 16.790. Pel que fa als indefinits, la xifra se situa en 3.072. Malgrat que Adrover ha apuntat que des d'aquesta legislatura hi ha hagut un augment del 5% en contractes indefinits, també ha assegurat que "no és suficient".

En relació amb l'atur, hi ha un 14,2% de desocupats menys que l'any passat. En concret, se n'han registrat 24.284. L'evolució interanual és millor que la de Mallorca i que la del conjunt de les Illes. Per sectors econòmics, aquest decreixement prové, bàsicament, del sector serveis que no són ni hoteleria ni comerç. Dades menys positives són les que remarquen que els aturats de llarga durada, d'un any o més, sumen el 35% del total. L'atur juvenil és un dels que surt més ben parat, ja que ha caigut un 17%.

El batle de Palma, José Hila, ha destacat que aquestes xifres són una " mostra clara que la recuperació a Palma es comença a notar". En aquest sentit, ha posat èmfasi que és una de les millors ciutats de l'Estat i que el 2017 és "un any clau per a la recuperació de la feina". Ha posat en valor que l'objectiu de l'equip de govern municipal és lluitar de manera clara contra l'atur a la ciutat, i que ha disminuït un 24% des que ell és el batle. Ara bé, ha remarcat que queda la "lluita" pels sous dignes i la millora de les condicions laborals.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF