ECONOMIA
Balears 14/02/2017

L'Airef considera "probable" que les Balears compleixin l'objectiu de dèficit el 2017

Les Illes han fixat l'indicador d'estabilitat en el 0,6% del PIB

Ara Balears / Efe
1 min

PalmaL'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) considera "probable" que les Illes Balears compleixin enguany amb l'objectiu de dèficit, fixat en el 0,6% del PIB.

Vuit comunitats autònomes no compliran els objectius d'estabilitat per al 2017, segons un informe que analitza els documents pressupostaris elaborats per quinze comunitats.

Segons l'Airef, a Aragó, Cantàbria, Extremadura i Múrcia la possibilitat de complir els objectius d'estabilitat és "molt improbable" i en una línia similar se situen Catalunya, Castella-la Manxa, Navarra i el País Valencià, si bé aquestes autonomies entren en la categoria d'"improbable".

Per contra, Canàries és l'única comunitat on es considera "molt probable" aconseguir l'objectiu d'estabilitat peral 2017, seguida per Andalusia, Balears i Galícia, on és "probable" que es compleixi, i Astúries, Madrid i la Rioja, on Airef veu "factible" el compliment.

L'estudi d'Airef no avalua Castella i Lleó i País Basc, ja que no compten amb els pressupostos aprovats. No obstant això, aquest organisme ha fet una estimació preliminar i entén que el País Basc entraria en "probable" compliment, mentre que per a Castella i Lleó seria "factible".

stats