Balears 16/11/2017

Airbnb no es dona per al·ludit amb la Llei turística del Govern

El portal web no es considera un “intermediari turístic” i, per tant, no se senten obligats a complir la normativa

Armando Tur
1 min
Al centre, Àngel Mesado, d'AirBnb

EivissaLa Llei turística que regula els lloguers turístics que enguany ha aprovat el Govern balear va amb tothom excepte amb Airbnb. És la conclusió que es pot extreure de la carta que el portal web ha fet arribar al Consell d’Eivissa i en la qual assegura que “no es consideren un intermediari turístic”, tal com ha explicat el director insular de Turisme, Vicent Torres ‘Benet’. Tot i així, el director assegura que a la llei es descriu molt bé aquesta figura i que Airbnb “ho és”, motiu pel qual se sent “tranquil”.

Aquesta tranquil·litat vindrà marcada, en part, pel fet que l’expedient que el Consell vol obrir a la pàgina web podria significar la imposició d’una sanció de fins a 400.000 euros, el màxim que preveu la llei que Airbnb sembla que no vol acatar.

De fet, mitjançant una nota de premsa, la plataforma ha assegurat que aquesta multa és “contra les famílies locals que comparteixen la seva llar i aporta grans beneficis a la societat eivissenca”. Segons Airbnb, les lleis haurien de servir per “distribuir” la riquesa que genera el turisme i lamenta que malgrat que el Govern i el Consell legislin de manera “unilateral”, ells continuaran amb la porta oberta al diàleg.

El Consell d’Eivissa ha demanat a les principals plataformes de lloguer d’habitatges a internet que només incloguin els habitatges donats d’alta a Turisme. Segons el director insular de Turisme, algunes plataformes “com Booking” ja s’han ajustat a aquesta petició, però Airbnb continua negant-se a fer-ho.

stats