POLÍTICA
Balears 27/03/2017

Aguirre: "Els nous dirigents del PP de Balears volen catalanitzar les Illes"

L'exdirigent popular de Madrid s'ha mostrat "molt trista" perquè "no volen que s'ensenyi en espanyol"

Ara Balears / Efe
1 min
Aguirre: "Els nou dirigents del PP de Balears volen catalanizar les Illes"

MadridL'exdirigent del PP de Madrid Esperanza Aguirre s'ha mostrat aquest dilluns "molt trista" pel resultat del congrés autonòmic del PP balear perquè, al seu parer, els seus nous dirigents "volen catalanitzar les Illes: no volen que s'ensenyi en espanyol".

L'ara portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, a qui no li ha agradat que no hagi estat triat president José Ramón Bauzá, ha assegurat que el PP de les Illes Balears ha rebutjat una esmena "en la qual es demanava que es complís la Constitució, és a dir que els pares puguin triar la llengua oficial en la qual volen que s'eduquin els seus fills".

Aquest diumenge, l'exconseller i diputat autonòmic Biel Company va ser triat president del PP de les Balears al quinzè congrés autonòmic del partit a les Illes amb 5.306 vots, xifra que suposa el suport del 71,82% dels afiliats que hi van participar.

En una roda de premsa duta a terme aquest dilluns a Madrid, Aguirre ha mostrat, d'altra banda, satisfacció per la reelecció de José Antonio Monago a Extremadura i de Juan José Vivas a Ceuta.

"L'exercici de la democràcia interna ens va bé", ha assegurat Aguirre, encara que ha matisat que no és tan "entusiasta" sobre aquest tema com el seu número dos a la ciutat de Madrid, Íñigo Henríquez de Lluna.

stats