TRIBUNALS
Balears 15/08/2016

Agents investigats pel cas de la Policia Local, davant el jutge

Declaren aquest dimarts imputats per presumptes delictes de suborn i extorsió

Agnès Antich
1 min
L'escorcoll, el setembre de 2013, al quarter de Sant Ferran marcà l'inici de la investigació de la suposada trama de corrupció.

PalmaContinua oberta la instrucció del cas de corrupció de la Policia Local de Palma. Els investigadors de la trama corrupta tenen una setmana intensa pel que fa a declaracions. Es preveu que demà, dimarts, declarin uns 12 policies investigats en la trama de corrupció de la Policia Local de Palma davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, i el fiscal Anticorrupció, Miquel Ángel Subirán.

Els policies estan implicats en la causa judicial per la seva vinculació a un presumpte suborn a canvi d'aturar les inspeccions i controls d'un establiment de Gomila que era d''el Ico', el fill de 'la Paca', de Son Banya. Tots aquest agents formaven part de la Unitat d'Intervenció Immediata de la Policia Municipal.

'El Ico', testimoni protegit de la causa, explicà als investigadors durant l'inici de la instrucció les pressions que rebé per part de la Patrulla Verda i d'altres unitats de la Policia Local. És entorn d'aquests fets que hauran de respondre els policies.

Els investigadors escoltaran aquesta setmana els agents que formaven part de la Unitat d'Intervenció Immediata i seran interrogats per la seva actuació. El jutge els imputa a tots un presumpte delicte de suborn i extorsió per aquests fets.

stats