Balears 22/11/2017

Podem adverteix Barceló que no li permetrà cap escàndol més a Turisme

El vicepresident ofereix reunions periòdiques amb la formació dels cercles en una trobada que ha qualificat de "distesa", mentre que Jarabo l'ha titllada de "tensa"

Jaume Vinyas
2 min
Jarabo, Camargo, Barceló, Sansó i Mayol en la reunió celebrada, aquest dimecres, a la conselleria de Turisme.

PalmaPodem i el vicepresident, Biel Barceló, han acordat aquest dimecres la creació d'una “taula de coordinació de les polítiques turístiques”, que, segons la formació dels cercles, es reunirà mensualment per “acordar les línies polítiques principals” del departament. L'acord sorgeix de la “manca de confiança” de Podem vers Barceló, sobre qui reiteren la petició de dimissió i a qui han llançat una advertència en finalitzar la trobada: “S’han desbordat les línies de confiança i no pot haver-hi a la Conselleria cap altra qüestió que pugui posar en dubte l’honorabilitat d’aquest govern", ha dit el portaveu parlamentari, Alberto Jarabo, qui ha qualificat la reunió de “tensa, perquè ha estat exigent”.

Una visió molt diferent és la que ha compartit Barceló amb els periodistes. “Ha estat una reunió molt distesa. Hem explicat a Podem com funciona el Govern, com funciona la Conselleria i cadascun dels procediments que s'hi duen a terme”, ha assegurat. El vicepresident ha negat “taxativament” que, en qualque moment de la trobada, Podem l'hagi amenaçat amb la reprovació si hi torna a haver qualque problema al seu departament. També ha negat que Jarabo li hagi demanat a la cara que renunciï, tal com ha assegurat l'exsecretari general de la formació dels cercles.

Sigui com sigui, Barceló no ha mostrat cap problema per haver d'acceptar l'”auditoria política” de Podem. De fet, ha afirmat que l'oferiment per reunir-se periòdicament l'ha fet ell i ha insistit que el partit ha tingut sempre les portes de la Conselleria obertes i accés a tota la informació. Pel que fa a l'auditoria a l'Agència de Turisme Balear (APB), que, segons Podem, es durà a terme en la primera d'aquesta reunions periòdiques, Barceló ha assegurat que l'organisme ja està sotmès a “una auditoria externa”. “És bo que tinguin tota la informació possible”, ha afegit, tot recordant que Podem ha votat a favor de les polítiques turístiques del Govern al Parlament.

Pel que fa a les declaracions de Jarabo, Barceló ha assenyalat que “cadascú ha de fer el discurs que ha de fer i ha de donar el missatge que ha de donar”. A banda de Jarabo i Barceló, a la trobada hi han assistit la diputada Laura Camargo, per part de Podem, i el director general de Turimse, Antoni Sansó, i el secretari general de la Conselleria, Joan Mayol.

stats