Balears 05/05/2016

Absolts per prescripció els implicats en els incidents a la piscina de Pedro J.

La sentència arriba després que hagin passat 11 anys dels fets enjudiciats

Agnès Antich
2 min
Absolts per prescripció els implicats en els incidents a la piscina de Pedro J.

PalmaSet dels vuit acusats d'envair la piscina de Pedro J. Ramírez l'estiu de 2005 han tornat a passar pel Jutjat Penal número 4 de Palma, i aquesta vegada sí que s'ha duit a terme el judici. La Fiscalia, la representació processal dels acusats i l'acusació particular han arribat a un acord. Els implicats han quedat absolts, 11 anys després dels fets.

La Fiscal del cas Rosa Cosmeli ha rebaixat la qualificació inicial del seu escrit d'acusació, i ha deixat com a faltes els delictes de lesions i coaccions. Tenint en compte que les faltes passats sis mesos prescriuen, tots els acusats han quedat exculpats.

Jaume Sastre, Josep Martí, Pere Daniel Pol, Joan Lladó, Bernat Fiol, Sebastià Gayà i Andreu Pascual, que van accedir a la piscina, s'han assegut aquest dijous a la banqueta dels acusats. Faltava l'acusada Concepció Peña, però el seu advocat Josep de Lluís ha mostrat la seva conformitat amb el pacte acordat. Els manifestants han compartit seient amb els dos vigilants de la finca: Jose Ángel Sebastán Montero i Víctor Lozano; i l'escolta personal de Pedro J., Emilio Gutiérrez.

El Ministeri Fiscal ha mantingut que els manifestants van ocupar la propietat del conegut periodista i els dos vigilants, juntament amb l'escolta, iniciaren una brega. Hi va haver empentes. Els vigilants agrediren Jaume Sastre, que va caure a terra, i a Bernat Fiol, tots acusats en el procediment.

La jutgessa Francisca Ramis ha dictat sentència 'in voce'. Resolució que és ferma perquè les parts han assegurat que no tenien intenció de recórrer-la davant una instància superior.

Les paraules de Jaume Sastre a la sortida

Tot d'una en sortir, a les portes dels Jutjats de l'Avinguda d'Alemanya, Jaume Sastre s'ha dirigit als mitjans de comunicació per mostrar la seva "sensació agredolça" per la dilatació del procediment judicial. Ha dit que la justícia no és justícia perquè per ser justa ha de ser ràpida. "Amb segons quins casos la justícia vola i amb d'altres els deixa podrir-se", ha afegit. Sastre ha recordat que ell va ser condemnat en primera i segona instància acusat per Pedro J. en qüestió de poc temps.

stats