Publicitat
Publicitat

Zapatero reivindica a Palma "l'equilibri integrador" de Susana Díaz

L'expresident de l'Estat ha participat a un acte amb militants socialistes, en què ha assegurat que la candidata a les primàries té "una visió de l'Espanya plural"

L'expresident del govern central José Luis Rodríguez Zapatero ha reivindicat aquest dijous horabaixa " l'equilibri integrador" de Susana Díaz, a qui dona suport amb vista a les primàries socialistes. En un acte a Palma, al qual ha participat amb l'exbatlessa de Palma Aina Calvo per debatre amb els militants sobre el procés que viu el partit i fer costat a Díaz, Zapatero ha remarcat als mitjans que l'andalusa té les condicions per fer aquest "lideratge d'integració".

Zapatero només ha tingut paraules positives per a Díaz: "Té un projecte de país, té criteri, té personalitat". A més, el socialista ha destacat que l'"atreu molt" el fet que sigui dona. Pel que fa al debat territorial, l'expresident estatal ha assegurat que "no donaria suport a algú del partit socialista que no tingués una visió de l'Espanya plural" i una " perfecta comprensió de la marcada identitat" dels territoris català i balear. De fet, l'exlíder del PSOE ha apuntat que manté, sovint, un diàleg amb Díaz molt estès sobre la visió de l'Estat i ha reiterat que la candidata andalusa té en compte el plurilingüisme i les singularitats de Catalunya i les Illes Balears.

Un altre dels motius que ha reivindicat ha estat el fet que sigui andalusa, perquè la seva comunitat té una " personalitat molt marcada" i "molt compromesa amb el projecte comú d'Espanya". A més, ha criticat els "prejudicis polítics" que hi ha sobre Díaz i Andalusia. L'exministre Miguel Ángel Moratinos també ha acompanyat Zapatero en la visita a Palma.

Calvo advoca per una Díaz presidenta

"Susana Díaz representa un partit socialista que aspira a liderar el país, no només l'esquerra". Calvo ha expressat, d'aquesta manera, el suport a Díaz amb vista a les primàries. En aquest sentit, ha reivindicat que el seu projecte suma persones "de diferents trajectòries vitals, de diversos territoris i generacions". També ha assegurat que Díaz té " una gran capacitat d'escolta i intercanvi de diàleg".

Sobre les diferències del PSIB a l'hora de donar suport als candidats a les primàries socialistes, Calvo ha defensat que es tracta d'un partit que reuneix " sensibilitats distintes" i que és un "punt fort". Això sí, ha matisat que necessiten "maduresa" quant al funcionament de les primàries.