Publicitat
Publicitat

Zapatero: "La propietat de la tecnologia és una font de grans desigualtats"

L'expresident del govern central defensa que la globalització i la innovació es converteixin en eines per a la cooperació

L'expresident del govern central José Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat aquest dijous durant la celebració de l' Smart Island World Congress que "la propietat de la tecnologia és una font de grans desigualtats socials" que pot posar en risc "la cohesió social". Per aquest motiu, el socialista ha advertit que "dins aquest nou model de globalització no hi haurà un pilar sostenible si la dimensió social no ocupa un paper central de les polítiques".

Zapatero ha defensat "que la innovació sigui la bandera; la cohesió social, l'imperatiu i la cooperació, el mètode" per tal d'avançar en l'horitzó de la globalització, que no és, ha dit, "un element a discutir, sinó a conèixer i comprendre". Per l'expresident, les ciutats i les illes són "l'autèntic laboratori per posar en marxa polítiques innovadores" i ser referents en mesures de sostenibilitat i contra el canvi climàtic. De fet, considera que "s'ha de posar l'èmfasi en la sostenibilitat" i pensar a "preservar el territori com a gran prioritat".

L'expresident també ha recordat que actualment hi ha 1.000 milions de turistes al món i que s'espera que aquesta xifra augmenti fins als 3.000 en els pròxims 20 anys. Per això considera que la indústria turística "és una aposta de futur garantida", ja que "les distàncies s'escurcen", però creu que és necessari "passar del sol i platja al sol i dades, així com incorporar-hi l'oferta cultural i esportiva".

Durant la seva presentació, Zapatero ha defensat "la tolerància, el respecte i la integració" dins un context globalitzat i ha advertit que "aquells que pretenguin tancar les seves fronteres quedaran arraconats" perquè són "al costat equivocat de la història". En aquest sentit, el socialista ha assegurat que la globalització i la interrelació no es veuran aturades "ni per fronteres ni per banderes".