CAS NÓOS

Yllanes: "La infanta ha estat condemnada i absolta"

El jutge que inicialment s'havia d'encarregar del judici i ara és diputat de Podem, ha afirmat que la sentència demostra que Jaume Matas "és un delinqüent multireincident"

Juan Pedro Yllanes, diputat de Podem i que abans d'abandonar la carrera judicial havia de ser l'encarregat de presidir el judici del cas Nóos, ha afirmat que segons la sentència que s'ha fet pública aquest divendres dematí la infanta Cristina "ha estat condemnada i absolta".

"Ha estat absolta com a cooperadora necessària dels delictes fiscals dels quals l'acusava Manos Limpias, però ha estat condemnada com a partícip a títol lucratiu dels delictes del seu marit. Haurà de tornar els doblers", ha afirmat. 

Yllanes també ha parlat de l'expresident del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, del qual ha dit que és un "delinqüent multireincident". 

"És destacable que tota la trama balear del cas Nóos hagi esta condemnada. Això demostra que Jaume Matas és un delinqüent multireincident. Estic convençut que es recorrerà al Tribunal Suprem contra la sentència, però esper veure Matas a la presó perquè el seu full històric criminal comença a ser envejable", ha explicat.

D'altra banda, també s'ha referit a la possibilitat que la Fiscalia dicti l'entrada immediata d'Iñaki Urdangarin a la presó. En aquest sentit, ha destacat que "el Fiscal haurà de valorar si hi ha risc de fuga".

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF