Xavier Vernetta guanya el premi de narrativa infantil i juvenil Guillem Cifre de Colonya

L'escriptor rebé el premi a convent de Sant Domingo d'Inca

L'escriptor Xavier Vernetta ha estat proclamat per unanimitat guanyador del XXXIV Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2015 per la seva obra 'El pare és un tarambana'.

El premi, que distingeix les novel·les en català adreçades a infants i joves de 8 a 14 anys, està dotat amb un premi de 7.000 euros i va ser lliurat aquest dijous vespre al convent de Sant Domingo d'Inca, segons ha informat la Fundació Guillem Cifre de Colonya en un comunicat.

Xavier Vernetta (Barcelona, 1956) és professor de literatura, crític literari, traductor i escriptor. Està llicenciat en Història Contemporània i Filologia Catalana i ha publicat una quinzena d'obres en català en diferents gèneres: narració curta, novel·la per adults, contes infantils i teatre.

El 2003 va rebre 'ex aequo' el premi de narrativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana per 'Parlem d'amor', i el 2007 el premi Lleida per 'País de llops'.

L'obra guanyadora és un relat actual "ben escrit i ben equilibrat en la seva estructura, que desmunta els rols tradicionals de la família i tracta temes clàssics de la literatura infantil i juvenil, com l'enamorament i l'amistat", assenyala l'entitat.

El jurat l'han constituït Sara Moyano i Pere Martí, en representació d'Editorial Barcanova, que publicarà l'obra; Caterina Valriu, professora de Literatura Catalana a la Universitat de les Illes Balears, i Miquel Rayó, pedagog, escriptor i guanyador del primer premi Guillem Cifre de Colonya.

Des de la seva primera edició el 1981, el premi Guillem Cifre de Colonya ha donat suport a la literatura infantil i juvenil en català, i ha publicat fins ara trenta obres d'autors com Joaquim Carbó, Josep Francesc Delgado, Lolita Bosch, Miquel Rayó, Rosa Maria Colom, Pere Rosselló, Miquel Ferrà i Pere Morey.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF