23 persones s’incorporen a l’IdISBa gràcies al projecte 'Joves talents en recerca en salut'

L'objectiu de la iniciativa és incrementar les seves possibilitats de trobar una feina en el futur i fomentar les vocacions científiques
La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha anunciat que l’impost de turisme sostenible finançarà amb 1,2 milions d’euros un projecte per captar i retenir investigadors a l’institut. Gómez aposta per convertir la corporació en un “pol d’atracció de talent investigador que contribueixi a unes illes més innovadores i socialment equitatives i sostenibles”. Un total de  23 persones s’han incorporat a l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) a través del projecte JoTRes (Joves talents en recerca en salut). 

A més, Gómez ha recordat que l’activitat de recerca que es du a terme a l’institut té un important retorn econòmic. Així, ha dit, “per cada euro invertit per part de la Comunitat Autònoma en el seu funcionament, els investigadors aconsegueixen captar tres euros de fonts externes a la Comunitat”.

El projecte

La iniciativa JoTRes forma part del programa 'SOIB Joves-Qualificats Sector Públic', el qual promou la contractació de joves en situació d’atur d’entre 18 i 29 anys perquè tinguin una primera feina relacionada amb allò que han estudiat (estudis universitaris o grau superior de formació professional). Els contractes són en modalitat de pràctiques, tenen una durada de 15 mesos i estan cofinançats pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears i pel Fons Social Europeu, amb càrrec al Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 i a la iniciativa d’ocupació juvenil.

L’objectiu principal del projecte JoTRes és dur a terme un programa de capacitació de personal qualificat jove en l’àmbit de la recerca en salut que permeti incrementar les seves possibilitats de trobar una feina en el futur i fomentar les vocacions científiques.  

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF