TRIBUNALS

Villar Mir demana a l'Audiència que se'l desimputi en el cas Son Espases

El jutge admet a tràmit el recurs del president de la constructora OHL i ho trasllada a les parts perquè s'hi pronunciïn

El titular del Jutjat d' Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha dictat una providència en la qual admet a tràmit el recurs d'apel·lació interposat pel president de la constructora OHL, Juan Miguel Villar Mir, contra la seva imputació en el cas Son Espases. El jutge ho ha traslladat a les parts personades en el cas i al Ministeri Fiscal perquè s'hi pronunciïn. 

Després Castro ho remetrà a l'Audiència Provincial perquè ho resolgui. Villar Mir recorre contra la decisió del jutge, del mes de juliol passat, que li denegà la sol·licitud de sobreseïment plantejada per l'investigat.

L'instructor de la causa també rebutjà la sol·licitud de desimputació de José Magán, responsable dels hospitals d'OHL. Tant pel que fa a Villar Mir com a Magán, Castro mostrà la  intenció de mantenir-ne la condició d'investigats mentre "no s'advertís sense cap dubte" que el procediment en contra seva era erroni o totes les acusacions retirassin la seva acusació.

"Allò correcte és esperar a donar per acabada la instrucció amb l'objectiu de fer una completa valoració del material de què es disposi", apuntà Castro.  El cas Son Espases gira entorn del   procés d’adjudicació de l’hospital homònim. Els investigadors apunten a presumptes delictes de prevaricació continuada, falsedat documental i frau a l’Administració per a l’adjudicació de l’hospital de referència a les Illes.   

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF