ORDENANÇA MUNICIPAL

Vila prohibirà comprar alcohol a partir de les 22 h

La mesura afectarà, sobretot, cellers i benzineries

El ple de Vila de dijous servirà, entre d’altres assumptes, per aprovar la nova ordenança relativa al consum d’alcohol. Segons el tinent d’alcalde d’Afers Socials, Joan Ribes, aquesta normativa respon a la realitat que el 40% dels menors de 14 anys han tastat l’alcohol, segons una enquesta realitzada a escala estatal l’any 2012.

Aquesta nova ordenança suposarà que les botigues del municipi de Vila no podran vendre alcohol passades les deu del vespre i fins a les vuit del matí. Aquesta mesura va destinada sobretot a cellers i a estacions de servei que, pel seu horari molt més ampli, es destaquen com el principal punt on els menors aconsegueixen les begudes.

Un altre punt en el qual també es fa molta incidència és en la publicitat. Amb la previsible aprovació d’aquest reglament en el proper ple es prohibiran els anuncis als carrers de la ciutat, autobusos (tant a l’interior com a l’exterior), als taxis, a les parades d’autobús i a la futura estació del Cetis. A més, als locals privats -com bars, botigues o discoteques-, la imatge de l’alcohol als anuncis no pot anar lligada a l’èxit ni a la diversió.

Pel que fa a les festes populars i arrelades, com l’Eivissa Medieval o les Festes de la Terra, s’admetrà una excepció que en permetrà el consum al carrer, sempre que es respecti l’espai de l’activitat. “A l’Eivissa Medieval es podrà beure al lloc on se celebra l’activitat, però que la fira es faci a Dalt Vila no en justifica el consum fora de l’entorn de la celebració”, detallà.

També es regularà la presència de l’alcohol a fires i esdeveniments, on l’exposició pública d’aquests productes haurà d’estar en un lloc separat de la resta d’expositors, i amb control d’accés per vigilar que no entri cap menor d’edat. De fet, “per donar exemple d’aquesta restricció”, l’Ajuntament eliminarà l’alcohol de tots els actes públics.

D’altra banda, s’aprovarà el nou reglament de ple, que preveu una regulació del torn de paraula per tal de controlar la durada del temps “i procurar que el ple se centri en els problemes de la ciutat”, segons explicà el tinent d’alcalde de Pressupostos, Alfonso Molina. Ell mateix aclarí que “regular significa limitar” i respongué a les crítiques fetes pel regidor d’Epic, Toni Villalonga, que qualificava el reglament de “mordassa” i l’equip de govern de “feixista”. “La paraula feixista s’utilitza molt alegrement els darrers dies”, afegí Molina, qui assegurà que “feixisme no és aprovar allò que a un no li agrada”.

Si dijous es dona el vistiplau al reglament, tots els grups municipals podran plantejar tantes mocions com regidors tinguin, amb un mínim de dues preguntes per grup. A més, es crearà la figura del grup mixt, format per aquells partits que tinguin menys de quatre regidors al ple i que “s’haurà de posar d’acord per repartir-se els torns”.

Finalment, s’aprovaran els criteris de control per avaluar la qualitat del servei de la concessionària de la neteja de la ciutat, Valoriza. En funció del seu grau de compliment es calcularà la quantitat variable que percebrà semestralment la companyia, un 10% dels quasi 2 milions d’euros que cobra pels seus serveis.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 20/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF