Publicitat
Publicitat

Vicent Torres serà el nou secretari executiu de Províncies del PSOE

Francina Armengol ha explicat que la realitat de les illes requereix "molt de suport" per part de l'Estat i un coneixement específic que es concreta en la figura de Torres

El líder dels socialistes d'Eivissa i president del Consell Insular, Vicent Torres, serà el nou secretari executiu de Províncies, Consells Insulars i Cabildos de la Comissió Executiva del PSOE, una àrea de nova creació.

Ho ha anunciat la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta de Balears, Francina Armengol, a Madrid, on el PSOE celebra aquest cap de setmana el 39è congrés federal i tria els membres dels principals òrgans del partit.  El PSIB és "conscient que els territoris insulars són diferents i tenim unes necessitats diferents que s'han de concretar des del govern espanyol", ha apuntat.  La realitat de les illes per la seva condició requereix "molt de suport" per part de l'Estat i un coneixement específic que es concreta en la figura de Torres, ha insistit.

Armengol ha desitjat "tota la sort" possible a l'actual líder dels socialistes d'Eivissa, en el marc de l'executiva estatal, i ha expressat satisfacció per la presència dels balears Sofia Hernanz, Pere Joan Pons, María José Camps i Toni Pareja en el comitè federal, la qual cosa augmenta la representació dels balears a escala estatal.

Ha recordat també l'aprovació, ahir al congrés socialista, de la ponència marc, de tot el que fa referència al Règim Especial de Balears (REB) "amb l'objectiu de potenciar les oportunitats dels territoris insulars".

Tot això evidencia "una aposta ferma i compromesa amb la ciutadania de les illes" per part del PSOE, ha ressaltat la líder socialista.

La Federació Socialista d'Eivissa (FSE) ha destacat en un comunicat que "Torres és el primer socialista de Balears que accedeix a la responsabilitat d'una secretaria executiva del PSOE, en tota la història del partit".

"És un orgull i una gran responsabilitat", ha assenyalat Torres, que ha agraït al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, "la confiança" dipositada en ell.

"Estam construint un projecte des de l'esquerra per donar a aquest país l'alternativa a les polítiques del Partit Popular. La meva responsabilitat serà representar la veu i defensar el paper de les institucions intermèdies, com els consells insulars, dins aquest nou projecte d'Espanya que els socialistes volem engegar", ha avançat Torres.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF