Valtonyc: "Jo no tinc la culpa del fet que el rei matàs el seu germà"

En una entrevista a Cadena Ser el raper ha assegurat, en referència a la condemna a Cassandra Vera, que "en un suposat estat democràtic ningú no hauria d'entrar a la presó per un acudit"

Valtonyc, el raper mallorquí condemnat per l' Audiència Nacional a 3 anys i 6 mesos de presó per injúries a la Corona, un delicte d'amenaces i enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes en les lletres d'algunes de les seves cançons, ha assegurat aquest dijous a Cadena Ser que la sentència que condemna Cassandra Vera, de 21 anys, a un any de presó per fer acudits sobre Carrero Blanco a Twitter no el sorprèn. "El que fa l'Audiència Nacional és emetre judicis polítics", ha dit, i ha recalcat que "a Espanya, en un suposat estat democràtic, ningú no hauria d'entrar a la presó per un comentari, i encara menys per un acudit".

"Ens jutgen per delictes que són una ximpleria . La Corona s'injuria ella mateixa. Em jutgen a mi pel que ha fet la monarquia. Jo no tinc la culpa del fet que el rei (Joan Carles I) matàs el seu germà", ha declarat.

Amb referència a l' informe que ha encarregat el Govern de les Illes Balears  sobre la xerrada del raper a un centre educatiu de Mallorca, Valtonyc ha defensat, igual que va fer aquest dimecres l'institut en un comunicat, que era deguda a una entrevista que els alumnes varen decidir fer-li per a la revista del centre, que ells mateixos elaboren. 

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF