La UOB denuncia que les Balears tenen 107 barracons, mentre que Extremadura no en té cap

Segons un estudi, el 82% d'aquestes aules de l'estat corresponen als territoris de parla catalana

El curs 2016-2017 s'iniciarà amb 107 barracons a les Illes, 14 més que l'any passat. Ho denuncia el sindicat UOB Ensenyament, que demana un pla de xoc pressupostari a Educació per pal·liar-ne els efectes. "Aquestes dades demostren que la inversió actual en infraestructures és insuficient", adverteixen en un comunicat. "No basta per cobrir les necessitats educatives de les Illes", continuen.

Torna la tranquil·litat a l'inici de cursEn aquesta mateixa direcció, reclamen " valentia política" al Govern  per exigir un tracte fiscal i un finançament a Madrid que permeti arribar a la situació d'Extremadura. Segons el sindicat, amb una població semblant a la de les Balears, "no tenen ni un sol barracó".

La UOB explica que un estudi de la revista 'La Marea' xifra en 1.700 els barracons existents al País Valencià i en 996 els de Catalunya, que suposen el 79% del total de l'estat. Afegint els 107 de les Balears, el conjunt de territoris de parla catalana en suporten el 82% del total. "Unes xifres insostenibles", adverteix la UOB.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF