Balears 09/09/2013

La UGT s'afegeix a la vaga indefinida de professors

El sindicat se suma a la convocatòria que ja havien fet l'Assemblea de Docents, l'STEI-i i CCOO

Efe
2 min
PROVES CENTRALITZADES  Amb la llei Wert, l'Estat farà les proves per avaluar les competències bàsiques a quart d'ESO i també la selectivitat.

PalmaEl sindicat UGT ha canviat de parer i s'ha afegit a la vaga indefinida de mestres i professors que ja havien convocat l'Assemblea de Docents, CCOO i l'STEI-i. El sindicat vol mostrar el seu rebuig al "menyspreu absolut del Govern tant al poder judicial com a la comunitat educativa".

La decisió ha estat una reacció al decret llei aprovat divendres per urgència per part de l'executiu de José Ramón Bauzá per deixar sense efecte la suspensió cautelar de l'aplicació del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) dictat pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

La secretària d'Organització de la Federació d'Ensenyament d'UGT, Cati Júlia Morey, ha comparegut avui en una roda de premsa amb el líder de l'STEI, Biel Caldentey, i el responsable educatiu de CCOO, Toni Baos, per anunciar la decisió de la seva organització i subratllar la unitat dels principals sindicats davant l'"actitud irresponsable" de la Conselleria d'Educació, que "atia el foc" enfrontant-se a tota la comunitat educativa i eludint les decisions de la justícia. Ara l'únic sindicat que queda fora de la vaga és, doncs, ANPE.

Caldentey ha explicat que els serveis jurídics de l'STEI, majoritari en el sector, sol·licitaran demà al TSJIB que detalli els efectes de la suspensió del calendari d'aplicació del TIL i de les instruccions per implantar-lo que, segons el parer del seu sindicat, suposa l'anul·lació de tots els projectes lingüístics basats en la norma dictada originalment pel Govern.

El sindicalista ha afegit, a més, que el nou decret "no estableix expressament cap calendari d'aplicació", de manera que l'executiu de Bauzá "incrementa al caos organitzatiu" i contribueix que "cada dia se sumin més forces" a la vaga que començarà dia 16. "Els únics que han donat suport al Govern, a part del seu propi partit (el PP), són grupuscles d'extrema dreta", ha afirmat Caldentey.

En relació als serveis mínims que l'administració fixarà per a les aturades, el líder de l'STEI-i ha dit que es negociarien demà a les deu del matí amb els responsables d'Educació. "Si són abusius, els haurem d'impugnar", ha avisat Caldentey, mentre que el líder de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Toni Baos, s'ha mostrat convençut que el Govern intentarà atenuar els efectes de la vaga imposant serveis mínims molt per sobre dels que s'han fixat en convocatòries anteriors, en què només s'havia obligat a romandre en els centres als directors i caps d'estudis.

Així mateix, Baos ha denunciat la "mentida" de la campanya que el Govern fa en defensa del TIL, que atribueix el fracàs escolar a la immersió lingüística en català. El dirigent de CCOO ha assegurat que la principal causa del fracàs escolar és la massificació de les aules i Caldentey ha subratllat la disposició dels sindicats a negociar els increments de mitjans personals i materials que suposarien una millora de la qualitat de l'ensenyament.

"També estam disposats a establir una tercera llengua en condicions pedagògiques adequades", però no a acceptar el "nyap" que vol imposar el Govern, ha afegit.

En la reunió que aquest horabaixa farà l'Assemblea de Docents per organitzar les mobilitzacions durant la vaga general, els sindicats proposaran convocar una concentració dia 16 davant la seu de la presidència del Govern, al Consolat de Mar.

stats