Balears 09/08/2013

UGT també se suma a les mobilitzacions per a l'inici del proper curs escolar

El sindicat considera que el TIL és un assumpte "transcendent per a tota la societat"

ara balears
1 min

PalmaLa Federació de Treballadors de l'Ensenyament d'UGT ha defensat avui les mobilitzacions previstes per a l'inici del pròxim curs escolar perquè considera que el motiu que les ha generades, el decret del trilingüisme, és un assumpte "transcendent per a tota la societat".

El sindicat manifesta en un comunicat que "manté una estratègia factible, responsable i consensuada que implica que dia 13 s'aturi l'escola i es dugui a terme un acte amb tota la comunitat educativa balear".

La FETE-UGT sosté que la situació actual de l'escola pública és "caòtica" i que està "gestionada per uns governants que menyspreen, infravaloren i culpen el docent" i que "lideren a força d'imposar normatives".

"Cal una estratègia conjunta i forta (...) per lluitar de manera continuada, a curt, mitjan i llarg termini, contra els atacs cap al nostre treball, les nostres condicions laborals i la nostra dignitat", assenyala el sindicat.

UGT explica que les retallades en les condicions laborals dels professors i l'inici de la negociació el juliol passat de l'Estatut Bàsic de l'Docent, la LOMQE i la "contínua amenaça" d'una nova retallada dels sous i de la reforma de les jubilacions "preveuen un escenari difícil i ple de reptes" per al curs que ve.

stats