UGT denuncia nous acomiadaments al Poble Espanyol

El sindicat assegura que Matthias Kühn el vol "desmantellar" abans de fer-hi habitatges

UGT denuncia que l'empresari Matthias Kühn vol desmantellar, a través dels acomiadaments, el Poble Espanyol de Palma per continuar amb el seu pla de construir-hi 40 habitatges de luxe. De les 40 persones que hi van arribar a fer feina, actualment només en queden dues i els darrers acomiadaments s'han produït recentment: dos cambrers i la governanta del complex, a qui, segons assegura el sindicat, no se'ls ha pagat ni la indemnització ni la liquidació.

Tots tres van reclamar davant el TAMIB que se'ls abonàs allò que els correspon, però des de l'empresa es va assegurar que "no tenia doblers" per fer-ho. A més, critiquen que Norma Duval, directora del Poble Espanyol i parella de Kühn, s'ha "desentès totalment" de la situació laboral dels seus treballadors.

UGT ja ha anunciat accions legals contra la decisió de Kühn & Partners per tal d'aconseguir que els acomiadaments es declarin nuls i tampoc no descarta concentrar-se davant el complex exigint que se'ls readmeti.

El sindicat també considera que l'empresa s'ha dedicat a "buidar de contingut l'oferta cultural i d'oci" que abans tenia el Poble Espanyol per poder justificar les seves operacions immobiliàries. De fet, Kühn està pendent de rebre el vistiplau de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma per modificar l'ús del solar i convertir el complex en una urbanització de luxe.

Els tràmits van iniciar-se l'estiu passat, però de moment Cort no s'ha pronunciat ni de manera favorable ni en contra del projecte: asseguren que la proposta s'estudiarà en el marc del procés de revisió del Pla General.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF