UGT veu el conveni d'hostaleria com una "injecció de moral" per als sindicats

Asseguren que "hi haurà un abans i un després" de la firma de l'acord

"Hi haurà un abans i un després de la firma d'aquest conveni perquè haurà de repercutir en les negociacions d'altres acords". UGT considera que el nou conveni sectorial d'hostaleria, tot i les crítiques rebudes per part de la patronal, és "un acord sense precedents" per haver aconseguit una pujada salarial del 17% en els propers quatre anys.

El secretari d'Acció Sindical d'UGT Hostaleria a les Balears, José García, ha assegurat aquest dilluns que la signatura del conveni suposa "una injecció de moral" per als sindicats, que ara tenen "il·lusió" perquè, "després que els treballadors hagin fet un esforç", es fa "justícia".

Abans d'una assemblea per explicar a delegats i afiliats els detalls del conveni, el més important de les Balears pel que fa al nombre de treballadors afectats, García a fet una crida a "altres companys" perquè "prenguin nota" i siguin tan "reivindicatius" com ho ha estat el sector de l'hostaleria. En aquest sentit, ha recordat que hi ha altres convenis pendents de renovació en què s'haurà de pressionar per obtenir millores salarials, com el de neteja, el de bugaderies i tintoreries, el de cotxes de lloguer o el de transport regular de passatgers per carretera.

Pel que fa a les crítiques de les patronals hoteleres de Menorca, Eivissa i Formentera, que asseguren que no se'ls ha tingut en compte a l'hora de negociar, García ha afirmat que ho considera "una qüestió de forma" i que "s'uniran pròximament a la signatura del conveni". El rebuig al nou conveni també ha arribat per part de la restauració i l'oci nocturn, on es planteja fins i tot tenir un conveni nou perquè asseguren que no poden assumir els augments salarials. "No és veritat. Només volen protagonisme", ha dit el sindicalista.

El conveni d'hostaleria afecta 137.000 persones a les Balears. L'any que ve i el 2019, els seus salaris pujaran un 5%, mentre que el 2020 i el 2021 ho faran un 3,5%.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF