Antonio Alemany no anirà a la presó fins que el govern espanyol digui si l'indulta

L'Audiència Provincial considera que si el periodista comdemnat hi entra ara, podria esgotar la privació de llibertat sense resposta de l'executiu

Antonio Alemany no haurà d'entrar a la presó de moment. Tot i estar condemnat a dos anys i tres mesos per l'Audiència de Palma per un dels apèndixs del cas Palma Arena i haver estat ratificada la sentència pel Tribunal Suprem, el periodista podrà esperar des de casa el resultat del seu darrer intent d'evitar l'empresonament: la petició d'un indult.

Alemany va sol·licitar aquesta mesura de gràcia, i amb aquesta va demanar no ingressar a la presó fins que el govern espanyol determini si l'hi atorga. La Secció Primera de l'Audiència de Palma ha decidit que si ara fa entrar a la presó Alemany i després hi ha un indult, el temps transcorregut podria ser superior a la pena efectiva que complirà, que no supera els 9 mesos, ja que així ho estableix la llei.

La Fiscalia Anticorrupció s'havia oposat a la suspensió de la pena, però tot i així l'Audiència considera que Alemany pot estar fora de la presó fins al pronunciament del govern.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF