El tribunal del cas Nóos rebutja un nou informe de l'Agència Tributària

Les magistrades no admeten el document, però permeten que els perits puguin parlar de les noves xifres

El tribunal del cas Nóos  rebutja un nou informe proposat pels perits de l'Agència Tributària que inclou els costos dels esdeveniments organitzats per l' Institut Nóos, dirigit per Iñaki Urdangarin i Diego Torres. La modificació que pretenien introduir els experts per escrit incrementa les despeses dels actes que va dur a terme l'entitat a València i a les Balears, i redueix així les quotes dels delictes fiscals. Segons els perits, detectaren errades en els informes anteriors i per iniciativa pròpia han volgut presentar la nova documentació. Així i tot, l es magistrades han permès que se'n parli verbalment si escau.

"Desconeixem en què es basen aquestes conclusions", ha dit la magistrada presidenta, Samantha Romero. Arran de la decisió del tribunal, tant el Ministeri Fiscal, com l'Advocacia de l'Estat han formulat protesta. La Fiscalia ha assegurat que fou la Sala qui va permetre als tècnics accedir a la causa, però la magistrada presidenta ha dit que com a ponent no ho recordava, que ho havia de revisar.

D'altra banda, la defensa de Diego Torres també s'ha adherit a les protestes, però ha al·legat vulneració al dret de la tutela efectiva i al dret d'un procediment amb totes les garanties. "Menys cortesia i més Llei d'enjudiciament criminal", ha exclamat l' advocat de Torres, Manuel González Peeters, en contestació de la intervenció de l'advocada de l'Estat, Dolores Ripoll, que ha apuntat que es volia introduir la nova documentació per escrit per cortesia a les parts.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF