MEDI AMBIENT

Tres opcions damunt la taula per a l'ampliació del Parc de Cabrera

S'ha constituït la comissió que estudiarà les alternatives, la qual es definirà en el termini aproximat d'un any

La comissió per a l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera ja ha començat la feina. En la reunió constituent, s'ha acordat definir una proposta en el termini aproximat d'un any. Aquesta proposta d'ampliació sortirà de les tres alternatives que ara per ara hi ha damunt la taula de la comissió.

Segons ha informat el Govern, les tres opcions es poden definir de la manera següent: una " de mínims" que preveu l'extensió del parc amb 20.000 hectàrees, una altra " de màxims" amb 90.000 hectàrees més i una d' intermèdia, "que permeti assegurar la gestió correcta de l'àmbit marí".

La Conselleria de Medi Ambient explica que en la reunió, duita a terme dimarts  en l' Organisme Autònom de Parcs Nacionals, hi van participar el director d'aquesta institució, Basilio Rada; la directora d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual; la directora adjunta de l'Organisme, Montserrat Fernández, i la directora del Parc de Cabrera, Carolina Encinas.

Els responsables estatals van considerar la proposta d'ampliació, que afecta principalment aigües exteriors de domini estatal, "una molt bona oportunitat per contribuir a la conservació del medi ambient".

"Principalment es volen protegir els entorns de l'arxipèlag, que ara estan sotmesos a una pressió excessiva; crear un gran santuari de cetacis al sud i recollir hàbitats que no es troben en cap altre parc nacional", explica el Govern.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF