Publicitat
Publicitat

Tres exconsellers de Matas declaren que no sabien que la seva dona treballava

Ni tan sols els puntals del Govern de l'expresident tenien cap idea de la feina que en teoria feia Maite Areal

Tres exconsellers del Govern que va presidir Jaume Matas, els de Salut, Presidència i Turisme, Aina Castillo, Rosa Puig i Joan Flaquer, respectivament, han declarat que no sabien que la seva dona, Maite Areal, va treballar com a relacions públiques a l'hotel Valparaíso. Els tres exconsellers han negat saber que Areal va treballar primer en un despatx d'assessoria laboral i fiscal el 2006 i després per a l'establiment hoteler el 2007, durant el judici en què Matas està acusat de suborn perquè la Fiscalia considera que la contractació de la seva dona a l'hotel Valparaíso va ser un regal en atenció al fet que era president de l'Executiu autonòmic.

Els tres exconsellers han assegurat que tampoc van saber que Areal va patir dues malalties greus durant aquesta legislatura. Qui va ser conseller de Turisme, Joan Flaquer, ha assenyalat que durant el seu acompliment del càrrec va conèixer alguns relacions públiques d'hotels, encara que els contactes laborals que mantenia eren fonamentalment amb associacions hoteleres i empresaris, però ha dit que no va saber que Areal treballava en el Valparaíso.

L'exconsellera de Salut i Consum, Aina Castillo, ha apuntat que fa molts anys que coneix l'expresident i la seva dona perquè les seves famílies mantenien amistat des que ella era petita, però no va saber en el seu moment ni dels treballs ni de les malalties d'Areal. En el mateix sentit ha declarat també l'exdirector general d'Esports José Luis Ballester.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF