Tres exconsellers de Sa Nostra es desmarquen de les irregularitats que investiga l'Audiència Nacional

Asseguren que van donar el vistiplau a les operacions bancàries investigades perquè confiaven en el criteri dels directius de l'entitat

Tres exconsellers de Sa Nostra s'han desmarcat de les presumptes irregularitats entorn d'unes operacions bancàries que haurien finançat el grup immobiliari Martín Gual i que ara l'Audiència Nacional investiga.

Tots tres han declarat aquest dilluns dematí davant l'alt tribunal per videoconferència, des dels jutjats de Palma. Durant la seva compareixença, han remarcat que si van donar el vistiplau a les esmentades operacions era perquè confiaven en el criteri dels seus superiors.

També hi estava citat Fernando Alzamora, expresident de Sa Nostra, però finalment s'ha ajornat la seva declaració.

El jutge Santiago Pedraz investiga el desviament d’una part dels fons d’Invernostra, la filial immobiliària de Sa Nostra que hauria causat un perjudici econòmic de més de 130 milions d’euros a la caixa d’estalvis ja extingida.

Pedraz ha citat a declarar en el marc d'aquesta causa més d’una vintena de persones, entre les quals es troben els exdirectius de l’entitat bancària Rafel Oliver, Pau Dols, Pere Batle i Antoni Borràs. També hi han acabat implicats el parlamentari socialista Andreu Alcover i tots els consellers que presumptament haurien intervingut en les decisions que ara s'investiguen.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF