AGRICULTURA

Tres conselleries, un ajuntament i prop de cent pagesos, reunits a sa Pobla

La trobada va tenir lloc ahir a les 20.30 hores amb la intenció d'elaborar un pla estratègic consensuat per al futur de l'agricultura balear

Sa Canova, una finca agrícola experimental ubicada als afores de sa Pobla, va obrir ahir les seves portes al públic. Fou l'escenari de la trobada entre el Govern balear –representat pels consellers d'Agricultura, Vicenç Vidal; Territori, Joan Boned i Hisenda, Catalina Cladera–, l'Ajuntament de sa Pobla –encapçalat pel batle Biel Ferragut– i prop d'un centenar de pagesos, representats sobretot pels gerents dels vuits portals exportadors de patata del municipi.

La trobada entre dirigents i pagesos, que va començar poc abans de les 21 hores, tenia per objectiu recollir les demandes del sector primari i elaborar de manera consensuada un pla estratègic de l'agricultura a sa Pobla. "Aquesta és només una primera passa, però no volem que quedi en una foto", va assenyalar Biel Ferragut, que va afegir que el pla és un document "obert" a propostes.

Entre les necessitats més urgents hi destacaren el problema de l'alt cost energètic i la necessitat d'un pla de viabilitat del futur del sector. Així mateix, es va fer referència a la voluntat d'aconseguir una gestió insular del sistema energètic, ateses les diferents característiques que provoca la insularitat. "No tenim competència absoluta", va advertir Joan Boned amb referència a les directrius que arriben des de Madrid.

Vicenç Vidal: "Sa Pobla és història agrària i ha de ser futur"

"Avui és una fita històrica", va afirmar el conseller d'Agricultura, Vicenç Vidal, en arribar a la finca Sa Canova. I va afegir: "El Govern i l'Ajuntament de sa Pobla hem acordat per feina plegats per l'agricultura que tots estimam".

Amb relació al pes que el municipi pobler tindrà en la política agrària illenca, Vidal va destacar que "sa Pobla és història agrària i ha de fer també futur". Catalina Cladera també va subratllar la referència que és sa Pobla en el món de l'agricultura.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF