PROTESTES

CCOO denuncia que falten carters en 30 zones de Palma i en d'altres municipis

Els treballadors inicien els berenars reivindicatius per exigir més contractacions

Els treballadors de Correus denuncien la falta de contractació de personal, que ha deixat sense cobrir 30 zones de Palma, i la saturació en diferents municipis de les Balears.

Amb una concentració aquest matí a la seu de Correus del Fortí, els treballadors han començat els berenars reivindicatius per mostrar el seu desacord amb l'actual política de recursos humans de l'empresa. Els carters aprofitaran els 20 minuts de descans per fer concentracions davant les seus de Correus.

Juana García Villegas, de la secció sindical de CCOO a Correus, ha explicat que part del problema és la nul·la planificació davant l'entrada en vigor de la nova  Llei de procediment administratiu, que obliga els carters a intentar entregar les notificacions de les administracions públiques a domicili almanco dos pics el mateix dia.

A pesar que es va contractar més personal, " la majoria no té formació", denuncia García Villegas, que afegeix que l'empresa "s'ha bolcat en l'entrega de les notificacions" i "ha deixat de cobrir 30 zones de Palma i els municipis també estan saturats".

Segons comenta, l'entrada en vigor d'aquesta llei ha coincidit amb l'època en la qual s'han d'entregar les notificacions de l'IBI, d'Hisenda i d'altres, de manera que el nombre actual de carters no és suficient, tenint en compte que, si a la primera no poden entregar la notificació, ho han d'intentar una segona vegada amb un marge d'unes tres hores.

"Recursos humans de la zona ha deixat de contractar", denuncia la portaveu dels treballadors. "Els carters han de cobrir el seu barri i el del company", afegeix la sindicalista.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF