La pel·lícula alemanya 'El camí de la Tramuntana' aporta 700.000 euros a Mallorca

Els productors han manifestat que "aquesta producció mostrarà paisatges que mereixen ser descoberts i que s’allunyen dels típics llocs turístics"

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han presentat la col·laboració entre la Fundació Mallorca Turisme, el Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i una productora alemanya per rodar una 'TV movie' que transcorre per la serra de Tramuntana. 

Bonet ha afirmat que "continuam amb la intenció de convertir Mallorca en un gran plató cinematogràfic reconegut arreu del món". És una altra manera d’apostar "per un turisme sostenible, que respecta l’entorn i que ens permet llevar pressió a la temporada alta". A més, el conseller ha explicat que aquest tipus de col·laboració sempre suposa un retorn econòmic per a la nostra illa, que, en aquest cas, ha estat de 700.000 euros d’inversió directa a Mallorca.

Finalment, els productors de la 'TV movie' han agraït al Consell de Mallorca el fet de donar facilitats per dur a terme la filmació. A més, han manifestat que "aquesta producció mostrarà paisatges que mereixen ser descoberts i que s’allunyen dels típics llocs turístics"

Es tracta d’una ficció de cinema familiar d’aventures. La trama tracta d’un home alemany, vidu, que s’ha retirat a Mallorca i ha refet la seva vida formant parella amb una mallorquina, però que no s’atreveix a explicar-ho a la seva família. Fingeix estar malalt, en estat terminal, per atreure a l’illa els seus fills i nets, amb els quals emprendrà una travessia per la serra de Tramuntana. 

La pel·lícula disposa d'un equip tècnic i un càsting d’actors format en part per professionals de l’illa i  ha tingut des del principi el suport i la col·laboració de la Mallorca Film Commission i de l'Illes Balears Film Commission .

 

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF