Torna el conflicte a Esquerra Unida, aquest cop per les baixes de la militància

Els crítics amb Juanjo Martínez alerten de l'abandonament de la formació per part de 200 militants, mentre que la direcció apunta que només n'han estat 15

Ball de xifres a la militància d'Esquerra Unida. Els crítics amb la direcció de Juanjo Martínez han emès un comunicat aquest divendres al matí avisant que unes 200 persones abandonaven la formació, entre càrrecs públics i militants, el que suposen "un 80% de l'organització insular a Mallorca". De fet, ja van avisar el juliol passat que ho farien si no es resolia de manera "democràtica" el conflicte intern. 

D'altra banda, la direcció actual ha desmentit en un altre comunicat aquestes afirmacions, i ha donat la xifra de 15 baixes durant el mes de setembre, " dues de les quals dues corresponen a les persones suspeses de militància per retirades de doblers sense justificar". Des d'Esquerra Unida no volen "polemitzar políticament" amb les dades que han ofert els crítics perquè "no val la pena".

Han apuntat també que des que hi ha la nova directiva, l'afiliació s'ha incrementat en 150 persones, entre afiliats i simpatitzants. A més, han afirmat no formar part "de la típica guerra de xifres", ja que IU té un registre d'afiliació informatitzat i que es controla des de IU Federal, "el que no permet manipular ni deformar la realitat afiliativa". 

Tanmateix, els crítics incideixen en què la direcció encapçalada per Juanjo Martínez " ha segrestat la democràcia interna, impossibilitant el desenvolupament de primàries, impedint el debat a dins de l'organització" i "ha dut a terme una creuada contra càrrecs públics i dirigents de l'organització que sostenien les tesis de convergència sociopolítiques". Asseguren que la situació "no pot tolerar-se més" però que volen seguir en política per "seguir treballant des de l'esquerra alternativa i ecologista insular juntament amb altres organitzacions socials i polítiques". 

Des de la direcció han estat contundents i han reiterat que Izquierda Unida federal no intervindrà a Esquerra Unida per una raó "simple": "cap dels incompliments estatutaris i de les contradiccions amb allò aprovat a la XI Assemblea de les quals ha estat acusada és certa". 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF