Publicitat
Publicitat

“Tocar la butxaca” dels rics per recuperar drets socials

Armengol ja ha avançat els eixos del seu programa electoral

El procés de les primàries socialistes ha servit per entreveure quins seran els eixos del programa electoral de la candidata Francina Armengol. N’ha avançat les línies mestres i fins i tot ha posat damunt la taula algunes de les seves primeres mesures si aconseguís ser la primera dona a arribar al Consolat de Mar.

El seu leit motiv com a candidata a la presidència del Govern serà la recuperació dels drets socials que s’han perdut amb el PP. Així, ja ha avançat que crearà una renda autonòmica de tipus social per beneficiar les 55.000 persones que no reben cap prestació, que tornarà a garantir el dret a l’assistència sanitària universal o que posarà en marxa plans de xoc contra l’exclusió i els aturats de llarga durada, especialment entre els joves i els majors de 45 anys.

Per millorar l’obtenció d’ingressos s’ha compromès clarament respecte d’una reforma fiscal: “Haurem de tocar la butxaca dels que més tenen per poder-ho redistribuir en sectors clau com la sanitat, l’educació, la política social o inversions productives”, va dir. També en exigir una millora del finançament, recuperant els 2.000 milions que, segons ella, s’han perdut de les inversions estatutàries.

Per obtenir també més ingressos, Armengol no ha descartat recuperar l’aplicació de l’ecotaxa, tot i que tampoc no s’ha compromès a fer-ho. “Vaig defensar l’ecotaxa, va ser una molt bona iniciativa”, ha afirmat durant el procés intern, recordant, a més, que amb l’impost turístic ara es podrien estar recaptant uns 80 milions d’euros cada any. “S’ha de dir alt i clar que no és possible que mentre els hotelers estan fent caixa, la seva proposta per als treballadors en els propers anys sigui la congelació salarial, l’explotació laboral i l’externalització”, va apuntar, fent veure que plantaria cara al sector si guanyàs les eleccions.

Promet derogar el TIL

Si una cosa ha quedat clara sobre les primeres mesures que prendria Francina Armengol al capdavant del Govern, és la derogació del Tractament Integrat de Llengües (TIL). “No té solució per molts canvis que ara hi vulgui fer el PP. Li queden menys de 500 dies per a la seva derogació”, va dir la ja candidata socialista, que també derogaria la Llei de símbols i que cerca també la complicitat amb la comunitat educativa assegurant que hi haurà un pacte per recuperarà els recursos que els populars han retallat els darrers temps a l’ensenyament públic.

Armengol serà la primera dona a optar a la presidència del Govern i ho farà enfrontant-se a un PP de José Ramón Bauzá on les dones han patit per tenir protagonisme. Per això, la socialista intentarà que la seva candidatura arrossegui el vot femení i ha reafirmat durant el procés el seu compromís amb les polítiques d’igualtat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF