CORRUPCIÓ POLICIAL

El Table Dance, el departament B d’Urbanisme

L’excap de llicències encara telefona i demana per expedients, mentre tria prostitutes

Sexe gairebé diari i alcohol de franc. Aquest va ser el menú durant anys del cap administratiu del Departament de Llicències de Cort. Els testimonis protegits del cas de la Policia Local, principalment prostitiutes, tenen clar que Pedro Siquier no rebia aquest servei a canvi de res. “Teníem ordres de Miguel (Pascual) que no pagàs cap consumició, ni tampoc si convidava a beure qualsevol dona, o mantenia relacions sexuals a les habitacions del club, perquè era un càrrec important dins l’ajuntament”, diu en la seva declaració un dels molts testimonis que l’identifiquen sense cap dubte.

Segons un dels declarants, “ja era client del Table Dance abans que jo començàs a fer-hi feina el 2009. Venia sovint, com a mínim 3 vegades la setmana”, si bé d’altres testimonis asseguren que hi era a diari.

Segons va calcular un encarregat de l’American Table Dance, propietat dels Germans Pascual, el ja jubilat cap de Llicències de Cort hauria gastat per valor de més de 60.000 euros en un any.

Festes per a polítics

Era el responsable de triar les prostitutes que hi participarien

Una de les tasques que tenia encomanades Pedro Siquier sempre segons les declaracions dels implicats, era organitzar festes per a “10 o 15 homes, polítics”, que tenien lloc a la finca de Binnissalem propietat de Miquel Pascual. “Pedro era l’encarregat de selecionar les que acudien a la finca per a les festes. Pedro era el nexe d’unió entre els polítics, gràcies als seus grans contactes”, afirmen diferents testimonis.

Així, no només organitzava la festa en la qual se servia Moët Chandon “i tots mantenien relacions”, sinó que ell personalment seleccionava les que acudirien a la cita.

Les russes altes

Eren les seves preferides segons va explicar un testimoni

Segons la declaració d’un detingut, les preferides de Pedro eren les russes més altes. “I, en concret, una anomenada Elena”, figura en el sumari. El més important per l’excap de llicències de Cort era no pagar les consumicions. “Una vegada vaig intentar que pagàs una consumició, i es va enfadar”, recorda aquest empleat del Table Dance, que va ser detingut pels investigadors.

Urbanisme, controlat

Per telèfon, i ja jubilat, demana informacio i favors

El control que exercia Pedro Siquier sobre el Departament d’Urbanisme de Cort, i especialment de les llicències, queda palès en diferents converses telefòniques enregistrades pels investigadors. Fins i tot una vegada jubilat, l’excap de llicències telefonà a un dels jurídics de Cort, Gabriel Buades Feliu, a qui demanà per un projecte d’un amic seu anomenat Jaume. Segons explica Pedro, quan torna la telefonada a Jaume per reportar-li les gestions, li adverteix que el jurídic li ha dit “que vagi alerta perquè ara això ho duen molt seriosament” donant a entendre, diuen els investigadors, que a dia d’avui “les coses estan més controlades”. La telefonada és de 2015, i denota fil directe de l’excap amb els jurídics d’Urbanisme de Cort.

En la conversa telefònica, el tal Jaume, suposadament promotor que intenta fer avançar el seu projecte per la via directa, fa referència a “Juan Tolo no té temps d’acabar-lo”. No figura el llinatge a la conversa, però podria correspondre a Juan Tolo Seguí, que ha tingut molts episodis polèmics a Balears, inclosa l’operació fallida de Sa Nostra a Miami.

Se li acabà “la bicoca”

Quan es jubilà es va veure obligat a pagar per les prostitutes

Els investigadors estan meravellats de la capacitat sexual de l’excap de Llicències de Cort. Amb motiu de la seva jubilació, es veu que com que no era ja tan fàcil que pogués aconseguir informació i suposats favors per a les empreses de la trama, “se li va acabar la bicoca”, afirma un informe policial. Per aquest motiu, es veu que el funcionari municipal es va posar a cercar serveis de companyia de manera constant, “el que denota un vici gairebé malaltís de Pedro per mantenir relacions sexuals amb prostitutes”, cosa que és ideal segons els investigadfors per a un empresari propietari d’un club “i que a més necessiti llicències o persmisos d’obres per a establiments d’hostaleria”.

Els responsables policials i judicials del cas fan figurar en els seus informes com des que s’ha sabut públicament que s’està investigant tota la trama, tant Pedro com bona part dels implicats van més alerta a l’hora de parlar per telèfon, i per això en algunes converses s’acaba afirmant, quan la cosa es complica “que això millor ho parlam en persona”.

La lectura del sumari del cas, del qual només s’ha aixecat parcialment el secret, confirma l’arbitrarietat en la gestió de diferents departaments de Cort, i com en cap moment varen botar les alarmes sobre aquests comportaments.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF