TRIBUNALS

El TSJM rebutja que el Consell General d'Infermeria imposi un president al COIBA

El Tribunal ha estimat la demanda de l'actual presidenta dels infermers de les Balears contra una resolució del 2014

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid rebutja que el Consell General d'Infermeria (CGE) imposi el president del Col·legi de Balears, tal com va fer el passat 2014, quan va reconèixer Miguel Reynés com a màxim responsable de l'entitat, tot i que havia perdut les eleccions davant Rosa Maria Hernández.

La Secció Primera de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha estimat la  demanda presentada per l'actual presidenta del COIBA, Rosa Maria Hernández, contra la resolució del Consell de 15 octubre de 2014.

En aquesta resolució, el CGE volia anul·lar els resultats de les eleccions col·legials duites a terme quatre anys abans, el 2010, suspenent la candidatura guanyadora encapçalada per Rosa Maria Hernández i imposant als col·legiats balears com a president Miguel Reynés, perdedor d'aquelles eleccions.

Resolució del TSJM

La resolució del TSJM conclou que "en definitiva, el recurs de la senyora Rosa Maria Hernández Serra ha de ser estimat i amb això escaurà declarar la nul·litat de la resolució impugnada, atès que ha estat dictada per un òrgan incompetent", indica en un comunicat el COIBA.

El COIBA recorda que "ni un sol article" dels seus estatuts, aprovats per l'assemblea de col·legiats i pel Govern, "atorga ni recull cap competència al CGE per decidir sobre qüestions electorals, i menys encara sobre les decisions de la mesa electoral".

"El Col·legi és dels seus col·legiats, que són els que han de triar democràticament els seus representants amb els seus vots. Avui és un gran dia per a la democràcia d'aquest Col·legi: els col·legiats han guanyat", ha dit Hernández.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF