Publicitat
Publicitat

El TSJIB anul·la el retorn de la targeta sanitària als 'sense papers'

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha anunciat que l'Executiu interposarà un recurs de cassació 

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha anul·lat la devolució de la targeta sanitària als migrants irregulars acordada el 2015 pel Govern per revertir una ordre de l'executiu central del 2012 que va privar d'assistència mèdica gratuïta els estrangers sense permís de residència.

"Garantirem l'assistència sanitària a tothom", ha assegurat després de donar a conèixer la decisió judicial la portaveu del Govern, Pilar Costa, qui ha anunciat la interposició d'un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

Costa ha fet una crida al Govern de Mariano Rajoy perquè derogui el decret del 2012 que establia que els immigrants irregulars no podrien disposar de targeta sanitària, ja que la crisi que justificava aquesta "retallada brutal" ha estat superada.

La portaveu ha assegurat que les 8.200 targetes sanitàries retornades a immigrants sense permís de residència des del 2015 continuaran vigents perquè la sentència del TSJIB "no és ferma" i que les que han estat sol·licitades "es continuaran tramitant".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF