Publicitat
Publicitat

CORRUPCIÓ

El TSJIB veurà dia 30 el recurs de Matas contra el veredicte del jurat

El TSJIB valorarà el proper 30 d’abril si s’ha de confirmar o no la sentència contra l’expresident del Govern Jaume Matas per suborn per la contractació de la seva dona, Maite Areal, per part d’un hoteler mallorquí, com a regal o atenció al llavors president del Govern.

Es dóna la circumstància que Felisa Vidal i Antoni Monserrat, dos dels tres jutges que veuran el recurs, són membres del Tribunal Superior per designació parlamentària a proposta del Partit Popular.

L’expresident del Govern balear fou jutjat per un jurat popular per aquest cas i va ser declarat culpable de suborn el mes de desembre passat. És la segona condemna que suma Matas, en aquest cas a una pena multa de 9.000 euros que ara vol que es revoqui.

El jurat popular va considerar demostrat que l’esposa de Matas fou contractada, sense desenvolupar mai cap feina i cobrant 40.000 euros, en atenció a la condició de president de Matas.

Jaume Matas està pendent que el govern central decideixi si accepta o no la seva petició d’indult, que ha instat per evitar la seva entrada a la presó per complir la primera sentència ferma en contra seva: a 9 mesos de presó per tràfic d’influències.