CAS POLICIA LOCAL

El TSJIB confirma la suspensió cautelar d'Antoni Vera

L'exintendent en cap de la Policia Local va ser destituït per l'Ajuntament quan va començar a ser investigat per la trama corrupta de policies, funcionaris i polítics

El TSJIB ha desestimat aquest dimecres un recurs de l' exintendent en cap de la Policia Local de Palma  Antoni Vera, implicat en el cas de les oposicions manipulades que va dur a la justícia una obscura xarxa d'interessos entre policies, empresaris i polítics.

La resolució administrativa, així, ha confirmat la decisió de l'Ajuntament d'obrir-li un expedient disciplinari i suspendre'l cautelarment en les seves funcions, després que l'exintendent dugués el Consistori als tribunals per haver-lo fet cessar.

Vera va ser destituït el 18 de setembre del 2013, quan va començar a ser investigat pel Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma a causa de l'escàndol de la presumpta manipulació d'exàmens d'accés al cos policial palmesà. 

La Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB ha estimat parcialment l'apel·lació interposada per Vera contra una sentència que va dictar-se l'abril del 2016 des del Jutjat número 3 de Palma, el qual declarà inadmissible el seu recurs contra les diverses decisions de l'Ajuntament de Palma.

Per altra banda, el tribunal ha desestimat el recurs de Vera contra les quatre resolucions de l'Ajuntament de Palma que implicaven la seva suspensió de funcions i, per aquest motiu, les ha confirmades, ja que les considera avinents amb l'ordenament jurídic

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF