El TSJIB confirma la desestimació d'una querella contra el jutge Penalva i el fiscal Subirán

Els magistrats ordenen investigar el grup de Policia Judicial de la Guàrdia Civil si algunes de les gravacions de so aportades podrien haver estat manipualdes

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears confirma la desestimació del recurs de súplica interposat contra la desestimació prèviament presentada per A. P., contra el titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, i el fiscal anticorrupció, Miguel Ángel Subirán. Els magistrats confirmen la desestimació de la querella.

A més, la Sala acorda que es depurin eventuals responsabilitats disciplinàries pel que fa a l'absència del Secretari Judicial durant les declaracions dels testimonis. Respecte als advocats demana la mateixa actuació per haver actuat amb mala fe processal i per haver alterat el contingut de les converses en citar-les entre cometes en un sentit distint en el que es varen produir. A més, els advocats havien afirmat que es va demanar i denegar la presència del secretari judicial, quan posteriorment han reconegut que no va ser així.

Els magistrats han ordenat investigat al grup de Policia Judicial de la Guàrdia Civil si algunes de les gravacions de so aportades podrien haver estat manipualdes o alterades. 

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 21/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF